Free Sentsov: лист до Меркель підписали нобелівські лауреати

Free Sentsov: лист до Меркель підписали нобелівські лауреати

Укрінформ
Більш як 360 активістів і відомих осіб підписалися під листом на ім'я канцлера ФРН Ангели Меркель і міністра закордонних справ Хайко Мааса із закликом проявити участь у долі українського режисера Олега Сенцова.

Збір підписів тривав 3 доби, розповіли кореспондентові Укрінформу ініціатори акції.

«Всього під листом поставили свої підписи 363 людини», - повідомили ініціатори. 

У листі зазначається, що 11 травня 2014 року український кінематографіст і активіст Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були заарештовані в російсько-анексованому Криму за публічну критику вторгнення Росії на український півострів і наводяться деталі «політичного шоу-випробування». У ньому говориться, що час від часу в засобах масової інформації з'являються повідомлення про можливий обмін ув'язненими і навіть передбачаються «обмінні списки» між Україною і Росією. Процес переговорів йде дуже повільно, немає публічної інформації про досягнуті компроміси, а близько 64 українських політичних ув'язнених як і раніше знаходяться в російських в'язницях. «Громадяни України страждають від необгрунтованих умов тримання під вартою і зазнають тиску і тортур. Вони втрачають фізичне і психічне здоров'я і назавжди відокремлені від своїх сімей», - пишуть активісти. Вони також наголошують на драматичному погіршенні стану здоров'я Сенцова у зв'язку з голодуванням. 

Читайте також: Європейські кіноакадеміки закликають Кремль негайно звільнити Сенцова

«Олег Сенцов не має бути жертвою політичної несправедливості в Росії. Ми закликаємо вас зробити все можливе, щоб урятувати життя Олега Сенцова й полегшити звільнення українських політв'язнів», - закликали підписанти листа. Серед них лауреати Нобелівської премії Світлана Алексієвич і Герта Мюллер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-