Європейські кіноакадеміки закликають Кремль негайно звільнити Сенцова

Європейські кіноакадеміки закликають Кремль негайно звільнити Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Члени Європейської кіноакадемії закликали російську владу негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, що голодує у російських застінках, а всіх небайдужих - приєднатися до кампанії на його захист.

Про це вони говорять у своєму зверненні.

«Ми глибоко занепокоєні, тому ще раз просимо забезпечити його безпеку й звільнити його негайно і беззастережно!», - говориться у заяві.

Кіноакадеміки нагадують, що вже пройшло більше 10 днів з початку Сенцовим безстрокового голодування. А також про деталі цього процесу й несправедливого вироку. «Попри те, що тисячі підписів, які підтримують лист Європейської кіноакадемії президентові Росії й російській владі, було зібрано по усій Європі з проханням про негайне звільнення Сенцова, Олега Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі», - зазначається у документі.

Читайте також: Омбудсмен просить Червоний Хрест відвідати в колоніях РФ Сенцова й Сущенка

Люди мистецтва звертаються до громадян усіх країн з проханням написати листи своїм міністрам закордонних справ і депутатам, депутатам Європарламенту, а також російським посольством у країнах і попросити їх зробити все можливе для звільнення Олега Сенцова. «Нам треба діяти зараз!», - закликають підписанти, серед яких режисери Кшиштоф Зануссі (Польща), Бертран Таверньє (Франція), Бела Тарр (Угорщина), Кен Лоуч (Велика Британія), Акі Каурісмякі (Фінляндія) і ще 1750 інших членів і друзів Європейської кіноакадемії, а також установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-