Арешти кримських татар: Чубаров заявляє про підготовку широкомасштабної операції

Арешти кримських татар: Чубаров заявляє про підготовку широкомасштабної операції

Укрінформ
Глава Меджлісу Рефат Чубаров заявляє про підготовку в окупованому Криму широкомасштабної операції з метою арешту значної кількості кримських татар.

Про це він повідомив у Facebook.

"Відомості, що надходять з Криму, дозволяють говорити про про широкомасштабну операцію ФСБ РФ у тимчасово окупованому Криму, метою яких є арешти протягом декількох днів значної кількості кримських татар, яким буде висунуто різні обвинувачення, в основному, у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 205.5 КК РФ - участь у діяльності терористичної організації", - заявив він.

Чубаров звернувся з проханням до кримчан повідомляти про будь-які дії окупаційної влади через соцмережі: "Будь ласка, будьте уважні один до одного. Про будь-які дії, що здійснюються російськими окупантами, негайно повідомляйте через соціальні мережі".

Голова Меджлісу також повідомив, що у Криму затримали і вивезли у невідомому напрямку на автомобілі, оснащеному мигалками, делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза.

Читайте також: Чубаров прокоментував арешт активістів, завдяки яким світ дізнавався правду про Крим

У районі села Джолман (нині - Піонерське) Сімферопольського району російські карателі на автомобілі Volkswagen, оснащеному мигалками і звуковими пристроями, змусили зупинитися автомобіль, за кермом якого перебував делегат Курултаю кримськотатарського народу Асан Егіз", - написав він.

За його словами, "карателі" вивезли його на своїй машині в невідомому напрямку, "переконавшись, що затриманим є саме Асан Егіз".

Рідний брат Асана Абдураман Егіз, який прибув незабаром на місце події, "вже не знайшов і автомашини Асана".

"Нині Абдураман Егіз у пошуках насильно затриманого і вивезеного брата прямує до Управління ФСБ РФ у тимчасово окупованому Криму", - додав Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-