Поки Путін заграє з Меркель, ФСБ шиє справи кримськотатарським активістам - Чубаров

Поки Путін заграє з Меркель, ФСБ шиє справи кримськотатарським активістам - Чубаров

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав "масштабними провокаціями" і "спробами дискредитації Меджлісу" нові обшуки і арешти в Криму.

Про це Рефат Чубаров написав на своїй сторінці в Facebook.

"Прес-служба "кримського главку Федеральної служби безпеки" розповсюдила інформацію про те, що, мовляв, "співробітники Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і Севастополю ... затримали двох жителів Бахчисарайського району за підозрою в участі в забороненій в РФ організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі", яким "інкримінується вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 205.5 КК РФ ("Участь у діяльності терористичної організації"). Трохи пізніше стало ще "більш гаряче", прес-служба "кримського главку ФСБ РФ" терміново видала резонансну інформацію про те, що, мовляв, "розкрита діяльність екстремістської групи, створеної помічником депутата Верховної Ради Мустафи Джемілєва Еролом Велієвим. Група була організована за вказівкою знаходиться в розшуку лідера забороненого в Росії Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова за підтримки СБУ", - написав Чубаров.

За його словами, всі ці заяви свідчать про те, що "ми є свідками, а багато і безпосередніми жертвами нових репресій".

"Очевидно, що ми є свідками, а багато і безпосередніми жертвами нових репресій і масштабних провокацій, що розгортаються в окупованому Росією Криму. Багаторольової гри: поки Путін заграє Меркель і готується до зустрічі з Макроном, ФСБ РФ в окупованому Криму "шиє" нові справи на кримськотатарських і українських активістів", - говорить глава Меджлісу.

Як наголосив Чубаров, однією з цілей нового витка репресій в Криму є спроба дискредитації Меджлісу кримськотатарського народу перед міжнародною спільнотою.

Читайте також: Обшуки в Криму: до Мустафаєва та Смаїлова не пустили адвокатів

"Як правило, при плануванні та реалізації будь-яких провокацій у тимчасово окупованому Криму, ФСБ РФ ставить комплексні завдання. В даному разі, безперечно, однією з метою нових репресій і провокацій проти кримських татар, що розгортаються в Криму в ці дні, є спроба дискредитації Меджлісу кримськотатарського народу перед міжнародною спільнотою. Тим більше, саме в ці дні Міжнародний суд ООН зажадав у Росії пояснень про причини невиконання нею рішення суду від квітня 2017 року про скасування заборони на діяльність Меджлісу кримськотатарского народу", - зазначив політик.

За його інформацією, кримськотатарських активістів Сервера Мустафаєва і Едема Смаілова, в будинках яких сьогодні рано вранці силовики провели обшук, заарештували і вивезли співробітники ФСБ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-