Завтра

Завтра "суд" винесе рішення Балуху, який голодує у кримському СІЗО

Політв’язні
Укрінформ
У вівторок в окупованому Криму відбудеться засідання "суду" у третій сфабрикованій справі проти Володимира Балуха, який оголосив 19 березня голодування на знак протесту проти його переслідування.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська правозахисна група".

"У "Роздольненському районному суді" Криму завтра, 15 травня 2018 року, заплановано чергове судове засідання у третій сфабрикованій кримінальній справі проти українського патріота Володимира Балуха. Справу розглядає "суддя" Тетяна Пиркало. Початок засідання призначено на 12.00", - йдеться у повідомленні.

Кримінальну справу було заведено в серпні 2017 року після того, як Балух і його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії так званого начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який образив і вдарив Балуха. У відповідь на дії захисту Ткаченко подав свою скаргу, в результаті чого 22 серпня 2017 року слідчий комітет РФ порушив проти активіста кримінальну справу за ст. 321 ч.2 КК РФ.

За версією обвинувачення, 11 серпня 2017 року Балух, перебуваючи в ІТТ, "завдав начальнику цієї установи удару ліктем, а потім - флаконом миючої рідини по лівій руці". Такими діями він нібито заподіяв «начальнику» ІТТ "фізичного болю, що не спричинив тілесних ушкоджень і розладу здоров'я". За інформацією захисту активіста, Ткаченко сам напав на Балуха, а саме, ударив, ображав, принижував. Усе це було зафіксовано на відео в ІТТ. Проте за заявою Балуха розслідування щодо Ткаченка так і не розпочали.

На засіданні 11 квітня 2018 року допитаний як постраждалий Валерій Ткаченко у своїх свідченнях заперечував систематичні образи Балуха.

Читайте також: США занепокоєні ситуацією з Балухом, який продовжує голодування

Як повідомляв Укрінформ, "суд" в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень). Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився у дворі його будинку.

Міністерство закордонних справ України вимагає негайно звільнити Балуха і допустити до нього українських лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-