МЗС: рішення Гааги про компенсацію не означає, що

МЗС: рішення Гааги про компенсацію не означає, що "Крим – російський"

Укрінформ
Заступник глави МЗС з питань євроінтеграції Олена Зеркаль прокоментувала тезу про те, що Росія сплатить компенсації згідно рішення міжнародних судів і це означатиме, що "Крим – російський".

Росія не відкупиться, заявила вона сказала в ефірі "5 каналу"

"(Наші позови) - це претензії щодо майна, а не щодо приналежності суверенної території. Ми не ставимо питання стосовно території навіть в нашому позові, який стосується морської конвенції. Ми не говоримо про те, що арбітраж навіть в тому випадку має вирішувати приналежність Криму. Приналежність Криму ніяк не ставиться під питання. Це для всіх зрозуміло, окрім росіян", - відзначила заступниця голови МЗС.

Зеркаль ще раз нагадала: "Ми ставимо питання про втрачене майно, про націоналізоване майно – про те, що втратили приватні інвестори і держава, як інвестор також".

Читайте також: Суд у Гаазі: РФ має компенсувати збитки українським компаніям в Криму за час анексії

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня Третейський суд у Гаазі виніс одностайне рішення про те, що Росія несе відповідальність за порушення прав українських інвесторів і має відшкодувати їх компаніям збитки за анексію Криму.

Слід зазначити, що це перше в історії рішення, згідно з яким Росія зобов'язана виплатити компенсацію (йдеться про 159 млн доларів) в результаті анексії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-