В окупованому Криму для придушення протестів готують казачі формування - ІС

В окупованому Криму для придушення протестів готують казачі формування - ІС

Укрінформ
В окупованому Криму почалося створення казачих воєнізованих формувань.

Про це він написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

"За інформацією групи Інформаційного супротиву (ІС), за ініціативою керівництва ФСБ РФ в окупованому Криму почалося створення казачих воєнізованих формувань. У рамках проекту 30 березня поточного року т.зв. "парламент Криму" ухвалив закон "Про казацтво в Республіці Крим", згідно з яким на анексованому півострові будуть створені воєнізовані парамілітарні структури - "козачі дружини", які будуть підпорядковані місцевій окупаційній владі", - написав він.

Читайте також: Російські казаки "зірвали погони" з Трампа

 Діяльність цих структур регламентуватиметься "законодавчими актами і постановами держради", фінансування виділятиметься з "республіканського бюджету", а при "главі Республіки Крим" функціонуватиме робоча група з питань козацтва.

При цьому проект повністю організовується і координується ФСБ РФ. Створення козачих воєнізованих формувань в анексованому Криму відбуватиметься за придністровським зразком.

Тимчук зазначив, що у зв'язку зі зростанням соціально-економічної напруги, ці формування використовуватимуться для придушення проявів громадського невдоволення на території півострова і здійснення тиску на проукраїнськи налаштованих громадян.

Читайте також: Окупаційна влада Криму збирається "відписати" Тузлу Росії

Крім того, воєнізовані казачі формування в окупованому Криму виконуватимуть несення служби з «охорони громадського порядку» в населених пунктах анексованого півострова; надання допомоги в охороні «кордону»; проникнення під виглядом цивільного населення в інтересах ФСБ РФ на материкову частину України з метою збору актуальної розвідувальної інформації військового і військово-політичного характеру, а також проведення розвідувально-диверсійної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-