Для вирішення проблеми Криму потрібна зміна еліт в РФ – британський  політолог

Для вирішення проблеми Криму потрібна зміна еліт в РФ – британський політолог

Укрінформ
Питання Криму навряд чи вирішиться за нинішнього покоління. Для цього потрібна справжня зміна еліт в самій РФ.

На цьому в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу наголосив відомий британський експерт, асоційований науковий співробітник Програми по Росії та Євразії Королівського інституту міжнародних відносин "Chatham House" Джеймс Шерр.

«Варто чітко розуміти і чесно про це говорити, що питання Криму не вирішиться за нинішнього покоління. Хіба що в Росії відбудеться справжня зміна еліт і до влади прийдуть люди, які зрозуміють і публічно визнають, що путінський період, особливо його друга частина, була справжньою катастрофою для Росії, і хотітимуть відновити нормальні стосунки із сусідами на умовах поваги їх суверенітету та незалежності», -  зазначив аналітик. 

На його глибоке переконання, світ не повинен у жодному разі змінювати ставлення до ситуації довкола Криму, однак має дивитися на неї «з точки зору довгострокової перспективи».  

«Зараз потрібен простір і абсолютно інше середовище, аби проблему таки вирішити. Це треба розуміти», - додав Шерр. 

Читайте також: Представник Президента назвала причини, які не дають розірвати договір про дружбу з РФ

Однак він вважає, що санкції мають залишитися, як і серйозний тиск. «Росія має відчувати, що обмеження працюють і втрачають вони куди більше, аніж виграють», - підкреслив політолог.

Шерр висловив сумніви відносно того, що Росія б зважилася на рішучі кроки у Сирії, якби Крим все іще залишився частиною України. «Зараз, без сумніву, вони мають перевагу в Чорному морі, а це дуже важливо, якщо Кремль збирався вести війну в таких місцях, як Сирія», підкреслив він.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-