Представник Президента назвала причини, які не дають розірвати договір про дружбу з РФ

Представник Президента назвала причини, які не дають розірвати договір про дружбу з РФ

Укрінформ
Договір «Про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією» не може бути повністю денонсований.

Про це під час брифінгу заявила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не йде мова про денонсацію договору в цілому з двох причин. Одна з них, наприклад, - це розділ договору, в якому сказано про міжнародно визнані кордони України, що Крим - це територія України, що неконтрольованих 400 км - це кордони України. Ми б хотіли цей розділ залишити в обов'язковому порядку. У договорі також є розділи, за якими Україна спільно з Російською Федерацією має вживати заходи щодо Чорнобильської катастрофи. Це є спільна відповідальність. Є розділ про підтримку і визнання мов меншин, української і російської мов. Цей розділ обов'язково має залишитися, бо якщо ми розірвемо цей розділ договору, посилиться утиск українського населення в Росії, україномовного населення в Криму», - пояснила Ірина Луценко.

Читайте також: Скасування депутатської недоторканності: У Раді чекають на висновок КСУ

За її словами, ці розділи необхідні у випадку, якщо Україна матиме намір звертатися до міжнародних судів та інших інстанцій щодо захисту позицій України та українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-