Скасування депутатської недоторканності: У Раді чекають на висновок КСУ

Скасування депутатської недоторканності: У Раді чекають на висновок КСУ

Укрінформ
Висновок КСУ щодо внесення змін до статті 80 Конституції України стосовно скасування депутатської недоторканності відкриє можливість для підготовки та розгляду цього питання у залі засідань Верховної Ради.

Про це заявила представник Президента у Верховній Раді  Ірина Луценко під час Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У середу, 18 квітня, Конституційний суд України планує розглянути запропоновані Президентом України зміни до Основного закону (законопроект №7203 - ред.) у частині скасування депутатської недоторканності. Це питання було внесено та вперше проговорено Президентом України ще у 2015 році. На них наголошувалося Президентом у посланні до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2017 році. Висновок Конституційного суду відкриє можливість для підготовки та розгляду цього питання в залі парламенту", - сказала Луценко.

Читайте також: КС розпочав розгляд законопроекту про скасування депутатської недоторканності

Як повідомлялося, Конституційний суд у формі письмового провадження розпочав розгляд подання народних депутатів щодо відповідності ст. 157 і 158 Конституції законопроекту №6773, який передбачає скасування депутатської недоторканності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-