Правозахисники заявляють про погіршення стану Балуха через голодування

Правозахисники заявляють про погіршення стану Балуха через голодування

Політв’язні
Укрінформ
Український активіст Володимир Балух, який продовжує голодування в СІЗО Сімферополя, сильно схуд.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, посилаючись на слова його адвоката. 

"Український активіст Володимир Балух, який в СІЗО Сімферополя продовжує голодувати на знак протесту проти незаконного вироку, сильно схуднув і осунувся", - наголошується у повідомленні.

Балуха перевели з одиночної камери в іншу, з кращими умовами, де він перебуває під постійним відеоспостереженням. У камері у нього є сусід, якому співробітники СІЗО приносять домашню їжу. Українець розцінює це як форму знущання і спробу змусити його вийти з голодування. І до початку голодування до активіста в камеру приходили співробітники СІЗО, які намагалися його відрадити від голодування.

Читайте також: Окупанти не пускають лікарів до політв'язнів у Криму - Геращенко

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У січні 2018 року підконтрольний Кремлю Роздільненський районний суд засудив Балуха до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тисячі гривень).

14 березня Верховний "суд" Криму змінив вирок, виключивши зі звинувачення пункт про придбання боєприпасів. У зв'язку з цим вирок скоротили на два місяці.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-