Чубаров повідомляє про низьку явку на

Чубаров повідомляє про низьку явку на "російські вибори" у Криму

Укрінформ
У Криму спостерігається низька явка на виборах та зафіксовані факти тиску на кримських татар. 

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі "112 Україна".

"Нас вразила маленька кількість людей, які пішли і йдуть на вибори. Ми очікували такого від кримськотатарського народу, від наших співвітчизників, що вони в своїй більшості не підуть", - зазначив Чубаров.

Окрім того, за його даними, низька явка зафіксована не тільки серед кримських татар, а і серед інших мешканців Криму.

Чубаров розповів і про факти тиску на кримських татар.

"Телефонують всім керівникам бюджетних підприємств, закладів, лікарень, шкіл, бо керівників зобов'язали відповідати за своїх працівників, незважаючи на те, де вони проживають та на яких дільницях будуть голосувати", - підкреслив голова Меджлісу.

Читайте також: Франція не визнає "виборів" президента Росії у Криму

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні біля диппредставництв РФ у Києві, Одесі, Харкові та Львові проходять акції протесту проти проведення виборів президента РФ на території незаконно анексованого Криму.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України раніше засудило рішення російської окупаційної адміністрації провести 18 березня 2018 року вибори президента РФ на тимчасово окупованих Росією територіях Автономної Республіки Крим і м.Севастополь та закликало кримчан не брати участь у незаконних виборах президента Російської Федерації на території півострова.

У МВС України заявили, що 18 березня, у день виборів президента РФ, доступ до російських дипустанов в Україні матимуть тільки особи з дипломатичним статусом. Інші особи та громадяни РФ цього дня на територію диппредставництв для голосування на виборах допускатися не будуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-