Клімкін обговорить з ЄС санкції для організаторів “виборів Путіна” у Криму

Клімкін обговорить з ЄС санкції для організаторів “виборів Путіна” у Криму

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі 19 березня обговорить можливість запровадження європейських і національних санкцій щодо організаторів виборів президента РФ в окупованому Криму.

Про це Клімкін заявив у інтерв'ю BBC News Україна.

"Я буду розмовляти в понеділок з міністрами закордонних справ ЄС. По-перше (Україна буде закликати ЄС - ред.), засудити і не визнавати вибори на території окупованого Криму. Це має бути 100%. Кілька днів тому про це сказала Федеріка Могеріні (верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки - ред.), але нам потрібна позиція всього цивілізованого світу. Друге - ми маємо піти далі заяв. Тому, по-перше, буде розмова з міністрами про можливість санкцій щодо тих, хто брав участь в організації цих виборів або сприяв цим виборам. Причому це можуть бути як європейські санкції, так і національні санкції", - сказав Клімкін.

За його словами, якщо це залишити на рівні заяв, то в Росії можуть сказати "ну засудили, і що далі?".

Читайте також: Радбез ООН висловився за український Крим

Клімкін акцентував, що на фоні того, що відбулося в Солсбері, всім прекрасно зрозуміло, що Росія фактично веде третю світову війну, але гібридними методами, і свідомо працює проти Заходу і трансатлантичної спільноти.

"Ми маємо чесно сказати, і для себе в тому числі, що знаходимося на передньому рубежі цієї боротьби. Це означає, що для нас є додаткові виклики. І саме така солідарність, не тільки на рівні заяв, для нас дуже важлива. І ця кримська частина - це дуже важливий елемент, але тільки один елемент цієї загальної боротьби", - зазначив міністр.

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торгових центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Потерпілі перебувають у критичному стані.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-