Кримчани, які працюють у

Кримчани, які працюють у "виборчих комісіях", вчиняють злочин - правозахисник

Укрінформ
Кожен український громадянин в анексованому Криму, який увійшов у склад виборчої комісії незаконних виборів президента РФ, скоює кримінальний злочин.

Про це в ефірі Громадське.Крим повідомив голова правозахисної організації "Сила права" Андрій Сенченко.

"Щоб не було потім подиву та сліз, коли тих, хто це скоїв, потім, після їхнього приїзду в Херсон (або в інше місто материкової України – ред), затримають та будуть судити", - наголосив Сенченко.

Він додав, що нині мешканці окупованих територій України, Криму та Донбасу мають замислюватися над своїми діями і над тим, що закріплено в українському законодавстві.

Як відомо, у Росії офіційно призначили вибори президента на день анексії Криму. Росія також заявила, що планує провести вибори і в анексованому Криму.

Верховна Рада України закликала міжнародну спільноту не дозволити Росії провести вибори у Криму. У МЗС України попередили, що проти причетних до виборів  застосують санкції.

Читайте також: Крим - це Україна: Держдеп засудив виступ Путіна на українському півострові

Напередодні речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко у коментарі Укрінформу повідомив, що Рада Безпеки ООН проведе в четвер, 15 березня, засідання з питань Криму, у тому числі щодо підготовки російською владою на окупованому півострові незаконних голосувань на виборах президента РФ, а також можливих шляхів деокупації української території.

У російських виборах мають намір взяти участь чинний президент РФ Володимир Путін, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, засновник "Яблука" Григорій Явлінський та журналістка Ксенія Собчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-