Окупація Криму: Ребека Гармс назвала одну з головних помилок Заходу

Окупація Криму: Ребека Гармс назвала одну з головних помилок Заходу

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Німеччини Реббека Гармс заявила, що більшість європарламентаріїв вважають неправильними розмови про зняття санкцій з Росії.

Про це вона сказала під час виступу на міжнародному форумі у Києві на тему «Окупований півострів: 4 роки опору», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу донести думку більшості членів Європарламенту, що всі розмови про зняття санкцій з Росії є неправильним. Санкції, які ми ухвалили, через питання Криму і Донбасу мають залишитися, поки Путін не виведе свої війська з території України... Для мене це момент висловити свою незгоду з Міністерством закордонних справ Німеччини, що каже про зняття чи полегшення санкцій, навіть не говорить про те, чи ці санкції стосуються питання Криму чи Донбасу», - сказала Гармс. 

Вона додала, що одна з головних помилок Заходу полягала в тому, що з першого дня окупації у західних ЗМІ не засуджувалася політика окупації. 

«Історія про маленьких зелених чоловічків, що раптом з'явились на території Кримського півострову, цей фейк був знову і знову «пережований». Це стало початком інших помилок у висвітленні цієї проблеми у світі і Україні. Сьогодні зрозуміло, що маємо справу з вторгненням і окупацією», - сказала вона.

Читайте також: РФ лишиться під санкціями до повернення Криму під контроль України – Йованович

Гармс наголосила, що важливо для світу слідкувати за новинами, які висвітлюються громадськими активістами і журналістами в Криму та Україні. 

«Вільні ЗМІ у Криму неможливі, тому надзвичайно важливий процес самоорганізації журналістів. Надзвичайно важливо цих людей підтримувати, поширювати новини, бо вони багато чим ризикують, коли створюють ці новини», - сказала вона. 

Гармс зауважила, що вона немає чіткого рецепту, як завершити окупацію РФ, але це не має бути військовий шлях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-