Світ не визнає

Світ не визнає "вибори Путіна" в Криму – Кулеба

Укрінформ
Постійний представник України при Раді Європи, посол Дмитро Кулеба переконаний, що вибори Президента Російської Федерації в Криму не отримають жодного міжнародного визнання.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За системою української дипломатії вже пішли всі необхідні доручення і, в тому числі, я їх отримав як посол у Страсбурзі щодо наших кроків, які ми маємо вжити, щоб вибори в Криму не були визнані жодною стороною і щоб вони вважалися нелегітимними. За великим рахунком, ми ж стоїмо на порозі появи ще одного нелегітимного президента, тобто Путіна. Як далеко підуть наші партнери у невизнанні результатів цих виборів, я не знаю. Очевидно, це буде вирішувати кожна країна. Я дуже сумніваюся, що вони вирішать не визнавати легітимність Путіна загалом. Але я більш ніж переконаний, що будуть зроблені чіткі наголоси і що вибори в Криму не отримають жодного міжнародного визнання", - сказав Кулеба.

За його словами, таке невизнання буде схожим на політику, яку західний світ імплементував щодо балтійських країн, коли не визнавалась анексія Латвії, Литви та Естонії, але при цьому співробітництво з Радянським Союзом не припинялося.

Читайте також: Пропаганда РФ проти України вичерпала себе на Заході - професор Гарварду

Водночас Кулеба зазначив, що наразі в Криму спостерігається невдоволення місцевих жителів політикою російської влади.

"Вони перетворили Крим на питання піару. За інформацією, яка є в мене, ситуація в Криму дуже нездорова з точки зору розчарування місцевих жителів діями Росії як влади. Тому Путін відправляється туди (до Криму в день голосування, - ред.). Недарма ж вони вибори перенесли на дату анексії Криму - для того, щоб максимально додати цьому символізму і підкреслити заслугу особисто Володимира Путіна в досягненні цього результату", - пояснив постійний представник України при Раді Європи.

Як повідомляв Укрінформ, Росія анексувала Крим на початку 2014 року. Міжнародна спільнота не визнає анексії українського півострова.

Вибори президента в Росії заплановані на 18 березня 2018 року.

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Міністерству закордонних справ Росії, в якій наголосило на неприпустимості проведення виборів на території окупованого Криму. Водночас МЗС України працюватиме над тим, щоб усі залучені до організації виборів президента РФ на території окупованого Криму потрапили під санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-