Окупанти на Донбасі і в Криму ув’язнюють та страчують опонентів — Amnesty

Окупанти на Донбасі і в Криму ув’язнюють та страчують опонентів — Amnesty

Укрінформ
Окупаційна влада на Донбасі і в Криму чинить тиск на своїх опонентів і продовжує незаконне їх ув'язнення.

Про це йдеться в річній доповіді Amnesty International про стан прав людини в Україні та світі у 2017/18 роках, що була презентована 22 лютого в Києві та Харкові.

"Влада на територіях під контролем сепаратистів продовжувала незаконно затримувати та ув'язнювати своїх опонентів. У листопаді де-факто Верховний суд у Донецьку засудив чоловіка до страти. Влада в окупованому Росією Криму залякувала, цькувала та відкривала кримінальні провадження проти своїх критиків", - зазначили правозахисники.

Щодо Криму, який залишається під російською окупацією, в Amnesty зазначають, що Росія продовжує відмовляти міжнародним правозахисним механізмам у доступі на півострів.

Читайте також: Звіт Amnesty містить щонайменше 7 маніпуляцій щодо України - МІП

"У Криму продовжився наступ на свободу слова, об'єднань та мирних зібрань. Як і раніше, влада цькувала переважно етнічних кримських татар. Триває свавільна заборона Меджлісу кримськотатарського народу... Намагаючись залякати критиків окупації півострова, російські силові структури влаштовували рейди на десятки домів кримських татар начебто у пошуках незаконної зброї, наркотиків та "екстремістської" літератури. Ті деякі адвокати, які не відмовляються захищати в кримських судах інтереси незгодних, зазнавали переслідувань з боку російської влади", - констатують в Amnesty.

Щодо затримань правозахисники наводять кілька прикладів, зокрема й українського журналіста Миколи Семени, який отримав обвинувальний вирок за "створення загрози територіальній цілісності РФ" у своїх публікаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-