Порошенко розповів, хто насправді оголосив

Порошенко розповів, хто насправді оголосив "референдум" у Криму

Фото
Укрінформ
Верховна рада АР Крим не мала повноважень на оголошення референдуму про статус Криму у 2014 році і, власне, нічого не оголошувала.

Маніпуляції з датами “референдуму” свідчать про поспішність та незаконність дій влади РФ, яка у такий спосіб намагалися легітимізувати їх, заявив Президент Петро Порошенко у ході допиту як свідка в режимі відеозв'язку у справі про держзраду Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Незважаючи на те, що Верховна рада Криму не мала ніяких повноважень щодо оголошення так званого “референдуму”, ніякого оголошення і не відбувалося. Маніпуляції з датами - спочатку 25 травня, потім 16 березня - свідчило про невпевненість, поспішність та незаконність дій російської влади, яка у такий спосіб намагалися легітимізувати дії Російської Федерації”, - наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що анексія Криму відбулася в результаті скоординованих дій керівних органів РФ. 

“Рішення президента РФ Путіна щодо застосування збройних сил РФ за межами Росії, звернення до Ради Федерації РФ щодо отримання згоди російського парламенту на використання ЗС, і дуже поспішне рішення, яке  прийняла російська Рада Федерації, - свідчить про дуже добре скоординовані дії керівництва Росії, парламенту Росії та президента Росії і військовослужбовців та найманців, які перебували у Криму з метою забезпечення незаконної анексії”, - сказав Президент.

Читайте також: Порошенко розповів, як у 2014 році отримав доручення вести переговори в Криму

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: Овсяннікова Юлія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-