Порошенко розповів, як у 2014 році отримав доручення вести переговори в Криму

Порошенко розповів, як у 2014 році отримав доручення вести переговори в Криму

Укрінформ
Петро Порошенко 27 лютого 2014 року попросив виконувача обов'язків Президента України Олександра Турчинова відрядити його, як народного депутата, проводити консультації та переговори у Криму.

Про це Порошенко заявив під час допиту в Оболонському райсуді у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"27 лютого 2014 року я відвідав кабінет голови ВРУ і виконуючого обов'язки Президента України пана Турчинова з пропозицією негайно вилетіти в Крим і особисто провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму для того, щоб зупинити руйнівні процеси, які почалися зі спроби оголошення незаконного референдуму, переконати депутатів і переконатися самому в процесах і подіях, які в той день відбувалися в Сімферополі та Криму. Після коротких переговорів з головою ВРУ я попросив видати мені доручення (оригінал доручення знаходиться зараз в мене) та уповноважити від імені ВРУ проводити консультації та переговори щодо стабілізації та врегулювання політичної ситуації в АРК", - зазначив Президент.   

Порошенко також додав, що отримавши доручення від Турчинова, він одразу вирішив вирушити до Сімферополя.

Читайте також: Окупація Криму: Порошенко каже, що на власні очі бачив у Сімферополі військових РФ

Як повідомляв Укрінформ, допит Порошенка відбувається у режимі відеоконференції з Адміністрації Президента.

Раніше суд допитав у справі про держзраду Януковича постійного представника України при ООН Володимира Єльченка. 

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження відносно Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-