Окупація Криму: Порошенко каже, що на власні очі бачив у Сімферополі військових РФ

Окупація Криму: Порошенко каже, що на власні очі бачив у Сімферополі військових РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що під час своєї поїздки в Крим наприкінці лютого 2014 року особисто бачив військовослужбовців Російської Федерації.

Про це він заявив під час відеодопиту в Оболонському районному суді Києва, який розглядає справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я особисто бачив військовослужбовців у зеленій формі. Це були військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації як зі складу Чорноморського флоту, так і з регулярних сил, які були перекинути в ті дні, починаючи з 20 лютого, на територію України в Автономну Республіку Криму через відповідні аеропорти і порти України", - сказав Порошенко.

Крім того, він зауважив, що зі слів працівників Сімферопольського аеропорту знав, що у повітряному просторі знаходилися літаки без опізнавальних знаків, які перекидали (військові - ред.) сили в Крим.

Президент підкреслив, що перекидання російських військових на територію України відбувалося без згоди Української держави, без відповідних процедур, що, за його словами, може кваліфікуватися як агресія й анексія суверенної й незалежної території України.

Читайте також: Допит Петра Порошенка у справі про держзраду Януковича

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-