Міжнародний форум з проблем окупованого Криму: запланована робота на трьох рівнях

Міжнародний форум з проблем окупованого Криму: запланована робота на трьох рівнях

Укрінформ
Одним із ключових заходів, запланованих Мінінформполітики напередодні четвертої річниці окупації Криму, є міжнародний форум «Окупований півострів: чотири роки опору».

Свою участь у ньому вже підтвердила німецький політик Ребека Хармс.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі розповіла перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Міжнародний форум вже став майданчиком для того, щоб консолідувати позицію державної влади, громадських діячів і міжнародного співтовариства. У рамках форуму, 26 лютого, пройдуть ці класичні три панелі", - повідомила Джапарова.

Перша панель, за її словами, збере практично всіх представників державної влади, зокрема, представників міністерств культури, освіти, соціальної політики, закордонних справ, офісу омбудсмена, прокуратури Криму і Представництва Президента України в АРК "для того, щоб послухати, що владою робиться для того, щоб інтегрувати Крим або зупинити окупацію".

Як наголосила перший заступник міністра, однією з цілей форуму у рамках цієї панелі є "комунікація держави і суспільства через ЗМІ".

Друга панель збере представників міжнародного співтовариства.

"Важливою є також міжнародна панель. Уже підтвердила свою участь у форумі пані Ребека Хармс, представник Німеччини і потужний адвокат української позиції у світі. Ми плануємо на цій панелі створення міжнародної платформи з деокупації Криму", - повідомила Джапарова.

На її думку, питання Криму періодично порушується, наприклад, після чергового обшуку, затримання або арешту людей, проте цього недостатньо, і потрібна "формалізована платформа, яка б на рівні керівників держав - друзів України підтримувала тему Криму".

Читайте також: Справа 2 травня: папери на одного з організаторів вже у суді

"Це ключове питання, тому що російські зусилля спрямовані на те, щоб переглянути той мінімум політичний, який є (щодо Росії - ред.) - політику невизнання і політику санкцій, і для нас створення такої платформи є ключовим", - зазначила Джапарова, наголосивши, що важливість міжнародної панелі пояснюється тим, що "Росія активно працює саме з цією аудиторією".

Третя панель буде присвячена діяльності правозахисників, ситуації з правами людини. На форумі планується дати оцінку загальній ситуації в окупованому Криму і порушити питання - як Україна може допомогти родичам і сім'ям політв'язнів, "долі яких понівечені окупацією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-