Справа 2 травня: папери на одного з організаторів вже у суді

Справа 2 травня: папери на одного з організаторів вже у суді

Укрінформ
Одеська облпрокуратура передала на розгляд Київського райсуду Одеси обвинувальний висновок стосовно одного з організаторів масових заворушень 2 травня в районі Грецької площі Одеси.

Про це сьогодні повідомила кореспонденту Укрінформу представник прес-служби Одеської облпрокуратури Наталя Хорунжа.

"Підсудного звинувачують у підготовці до організації масових заворушень, що мало місце на території меморіального комплексу "411 батарея" за ознаками ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, у здійсненні публічних закликів до вчинення умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України, спрямованих на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 110 КК України), а також в умисних діях з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 109 КК України)", - зазначила Хорунжа.

Слідством установлено, що на території одеського меморіального комплексу "411 батарея" обвинувачений здійснював у складі групи зловмисників інструктаж спільників та спорядження їх бронежилетами і кийками.

За словами Хорунжої, "підсудний зараз перебуває, згідно з ухвалою суду, в Одеському СІЗО".

Читайте також: Справа 2 травня: учасник масових заворушень в Одесі отримав п'ять років

Прокурор відділу прокуратури Одеської області Юрій Богомолов також підтримує обвинувачення проти двох інших фігурантів кримінальних проваджень, яким інкриміновано скоєння злочинів за ознаками ч. 2 ст. 110 (неодноразові посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1 ст. 109 (вчинення дій з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України".

Як повідомлялося, обвинувачених у сепаратизмі одесита Євгена Мефьодова і громадянина РФ Сергія Долженкова наприкінці 2017 року було доставлено до Миколаївського СІЗО за вчинення умисних дій навесні 2014 року, що мають на меті здійснити вплив на суспільну думку у Одеській та Миколаївській областях для подальшого створення на їх території незаконних утворень та порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Ще 8 осіб, підозрюваних у сепаратизмі і скоєнні злочинів проти національної безпеки, були звільнені в грудні 2017 року з-під варти й відправлені для обміну полоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-