Чотирьом фігурантам

Чотирьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму так званий "Верховний суд" на два місяці продовжив термін перебування за гратами чотирьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" - Ремзі Меметову, Енверу Мамутову, Рустему Абільтарову і Зеврі Абсеїтову.

Про це адвокат Еміль Курбедінов повідомив у відеокоментарі на сторінці "Кримської солідарності"

"Всім до 12 квітня 2018 року запобіжний захід було продовжено", - розповів адвокат.

Говорячи про свого підзахисного Енвера Мамутова, він поінформував, що засідання проходило в закритому режимі, а Мамутова тримали в клітці.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: суд у Ростові перенесли через неявку адвоката

Водночас Курбедінов зазначив, що співробітники ОМОНу, які охороняли в'язнів, сьогодні були особливо агресивні. Так, Мамутов розповів адвокату, що конвоїри без будь-якої причини ударили його в груди і спину. Сам Курбедінов спостерігав невмотивовано агресивне ставлення також до іншого в'язня.

"Енвер Мамутов буде писати скаргу, і я з цього приводу теж зроблю заяву", - сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман - кримських татар, а також у місцевому кафе "Салачик". В результаті були затримані і обвинувачені у тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Вони були затримані силовиками за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Всього у цій справі в окупованому Криму було затримано 19 осіб. Четверо з них вже засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-