Тенюх на початку агресії РФ у Криму двічі говорив із Шойгу

Тенюх на початку агресії РФ у Криму двічі говорив із Шойгу

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра оборони у 2014 році Ігор Тенюх на початку російської агресії в Криму провів дві телефонні розмови з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу.

Про це Тенюх заявив у середу під час допиту в Оболонському райсуді як свідок у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За дорученням Турчинова, тоді виконувача обов'язків Президента України, на початку березня, десь 3-4 числа, я особисто спілкувався з Шойгу, міністром оборони РФ. Тоді я чітко йому сказав про те, щоб вони негайно, терміново відвели свої сили в пункти своїх дислокацій і не чинили блокування тих чи інших частин. Відповідь була: "Наших там нет, это все самооборона". На що я сказав тоді прямим (текстом - ред.), дослівно: "Передайте вашому Путіну: якщо буде спроба проникнення російських військових на території наших частин, ми будемо відкривати вогонь на знищення. На цьому телефонна розмова закінчилася", - сказав Тенюх.

Свідок поінформував, що друга розмова з Шойгу була у нього після захоплення штабу Військово-морських сил України.

Читайте також: Тенюх розповів про кадрові чистки у командуванні ВМС при Януковичі

"Друга розмова з Шойгу в мене була вже після того, як захопили штаб Військово-морських сил. Відповідь мені була така ж, як і минулого разу. Тоді я сказав Шойгу: "Подивіться, будь ласка, телебачення, і подивіться, де знаходиться ваш командувач", який перебував у той час на території штабу ВМС", - уточнив Тенюх.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-