Тенюх розповів про кадрові чистки у командуванні ВМС при Януковичі

Тенюх розповів про кадрові чистки у командуванні ВМС при Януковичі

Укрінформ
В Україні після приходу Віктора Януковича до влади у 2010 році почалися зачистки проукраїнських офіцерів у Військово-морських силах.

Про це заявив в.о. міністра оборони у 2014 році, командувач ВМС у 2006-2010 роках Ігор Тенюх під час допиту в Оболонському районному суді Києва у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З приходом Януковича до влади в 2010 році... Я хотів би запитати в адвокатів, щоб вони спитали у свого підзахисного, з яких причин, чому я без попередження був звільнений з посади командувача ВМС (у 2010 році - ред.)", - сказав Тенюх.

За його словами, з приходом Януковича до влади почалися кадрові чистки у командуванні Військово-морських сил.

"Після мене відразу через місяць був звільнений один з моїх заступників, Островський, теж без попередження. За Островським пішли зміни командирів батальйонів, зміни командирів кораблів, тобто проукраїнські офіцери і командири мінялися на більш лояльних, проросійських офіцерів", - додав свідок.

Читайте також: Суд у справі Януковича допитує екс-міністра оборони

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-