У Чехії відкликали дозвіл на атлас з

У Чехії відкликали дозвіл на атлас з "російським Кримом"

Укрінформ
Міністерство освіти, молоді і спорту Чехії повідомило, що відкликало дозвіл на новий шкільний атлас світу після скарг України і Грузії. 

На деяких мапах атласу, зокрема, Крим був позначений як «російський», окуповані частини Донецької і Луганської областей теж відокремлені від решти території України, інформує Радіо Свобода.

.Крім того, сепаратистські регіони Грузії Абхазія і Південна Осетія позначені як «незалежні держави». На інших мапах атласу ці регіони України і Грузії заштриховані як «спірні території». При цьому жодних пояснень із цього приводу додано не було.

Також окремо від Молдови був позначений її сепаратистський регіон Придністров’я. А в Іраці й Сирії території, що були свого часу захоплені екстремістським угрупованням «Ісламська держава», позначені як окремий державне утворення з такою назвою.

Як повідомляло раніше Міністерство освіти Чехії, посольства України і Грузії наприкінці 2017 року звернулися з приводу «проблемного зображення їхніх територій» на мапах цього атласу до Міністерства закордонних справ Чехії. Після цього Міносвіти «перевірило ситуацію і скасувало схвалення атласу», яке видало влітку 2017 року.

Читайте також: Чубаров навів переконливу статистику переслідувань кримських татар окупантами

«Наразі міністерство спілкується з приводу цих навчальних посібників із видавцем, щоб якнайшвидше виправити ситуацію», – зазначається у повідомленні.

Міносвіти стверджує, що, видаючи раніше дозволи на цей атлас, діяло відповідно до своєї внутрішньої директиви, за якою підручники повинні отримати два позитивні висновки-рецензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-