Умеров і Чийгоз розповіли в Європарламенті про порушення прав людини в окупованому Криму

Умеров і Чийгоз розповіли в Європарламенті про порушення прав людини в окупованому Криму

Укрінформ
Лідери кримських татар Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз обговорили з депутатами Європарламенту питання порушення прав людини в Україні та результативність заходів, вжитих ЄС.

 Про це Представництво Європейського Союзу в Україні повідомило у Facebook у четвер, 25 січня.

"У середу (24 січня - ред.) заступники голови Меджлісу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз взяли участь у слуханнях підкомітету з питань прав людини ЄС... Під час слухань вони засудили ситуацію на територіях, які анексувала Росія", - йдеться у повідомленні.  

Як поінформували у Представництві ЄС, лідери кримських татар розповіли  учасникам слухань, що українські громадяни в анексованому Криму стають жертвами політичних арештів, фіктивних судових процесів та довгих термінів ув’язнення з боку російської влади. Зокрема, Чийгоз назвав Росію “терористичною державою”, де "людей щодня викрадають", а загалом ситуація "нагадує 1944 рік, коли нас переслідували в Криму”. 

У Представництві ЄС також повідомили,  що під час слухань у підкомітеті було презентовано звіт “Права людини в Україні та відповідь ЄС, зокрема відповідні заходи Європейського парламенту”. Згідно з ним, відповідь Європарламенту на порушення основних прав людини в Україні та на окупованих територіях була ефективною, особливо в питанні тяжкого становища кримських татар та захисту українських політичних в’язнів, яких Росія незаконно утримує. 

Читайте також: В окупованому Криму затримали ще двох кримськотатарських активістів

Як зазначається у повідомленні, Європейський парламент та його підкомітет продовжать відслідковувати ситуацію в Україні, а депутати Європарламенту "вкотре зазначили, що санкції ЄС проти Росії будуть і далі присутні до досягнення стабільного політичного вирішення конфлікту на сході України та виконання всіх відповідних умов". 

Представники підкомітету планують відвідати Комітет парламенту України з питань прав людини, поінформували у Представництві ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-