У лютому 2014 року влада Криму активно підтримувала

У лютому 2014 року влада Криму активно підтримувала "антимайдан" у Києві - Чубаров

Укрінформ
Оболонський районний суд, що розглядає справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у держзраді, закінчив допит глави Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Рефата Чубарова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час допиту Чубаров повідомив, зокрема, про те, що ситуація в Криму на початку лютого 2014 року була напруженою, влада була "заангажованою" і відправляла учасників "антимайдану" в Київ. "Це все керувалося публічно, відверто", - наголосив він.

Чубаров також розповів, що йому пропонували на початку 2014 року зустрітися з представником презиждента РФ Владиславом Сурковим, про перебіг мітингу у Сімферополі 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму тощо.

У судовому засіданні оголошена перерва до 14:00 - на цей час заплановано допит наступного свідка.

Раніше повідомлялося, що на засіданні у четвер суд планує допитати двох працівників УДО, які здійснювали охорону Януковича.

Читайте також: Українській владі у 2014 році забракло рішучості для врегулювання ситуації в Криму - Чубаров

Як відомо, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-