Українській владі у 2014 році забракло рішучості для врегулювання ситуації в Криму - Чубаров

Українській владі у 2014 році забракло рішучості для врегулювання ситуації в Криму - Чубаров

Укрінформ
Українській владі у 2014 році для врегулювання ситуації в Криму забракло рішучості, оскільки не було впевненості в тому, що її вказівки виконуватимуться.

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час допиту в Оболонському районному суді Києва, де розглядається справа за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді по суті.

«Думаю, що владі не вистачило рішучості та упевненості в тому, що її накази будуть виконуватися, і не тому, що її не визнають, а тому що це Росія», - сказав Чубаров.

Він нагадав, що від самого початку анексії півострова Росія дуже активно звозила авіацію та військову техніку в Крим, хоч там і так базувалося завжди багато російських військових. 

Читайте також: Янукович у 2010 році пропонував Джемілєву місце у ПР — Чубаров

Крім того, зауважив Чубаров, велика кількість українських військових, працівників правоохоронних органів переходила на бік Росії.

На думку голови меджлісу, уникнути розгортання ситуації можна було б, якби було вжито конкретні кроки у перші півтора-два дні, поки не розпочалися "невідворотні процеси".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-