Справа Хізб ут-Тахрір: двох обвинувачених переводять у СІЗО ФСБ

Справа Хізб ут-Тахрір: двох обвинувачених переводять у СІЗО ФСБ

Укрінформ
Північно-кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в ході засідання по "справі Хізб ут-Тахрір" відмовив захисникам у всіх їхніх клопотаннях і призначив перше засідання по суті на 31 січня.

Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність".

"Перше засідання по суті призначено на 31 січня на 10:00. Передбачається, що держобвинувач зачитає обвинувальний висновок. У всіх клопотаннях захисту відмовлено", - сказано в повідомленні.

Крім того, за інформацією "Кримської солідарності", постановою суду двох обвинувачених - Мусліма Алієва і Емір-Усеїна Куку - переводять в інше СІЗО (СІЗО 4 при ФСБ м. Ростов-на-Дону).

Читайте також: У Росії проходить черговий суд у справі "Хізб ут-Тахрір"

Як уже повідомлялося, сьогодні в Ростові-на-Дону в порушення міжнародних норм проходило закрите попереднє судове засідання у справі "Хізб ут-Тахрір", де РФ намагається обвинуватити затриманих на території анексованого Криму і вивезених у Росію кримських татар у терористичній діяльності. Адвокати подали клопотання про перенесення слухання суду з Ростова до Криму.

Одним із обвинувачених у справі проходить кримський правозахисник Емір-Усеїн Куку. Він обвинувачується за двома статтями: 205.5 КК - участь у діяльності терористичної організації і 278 КК - підготовка до насильницького захоплення влади. Крім нього обвинуваченими у справі проходять Муслім Алієв, Вадим Сірук, Евер Бекіров, Рефат Алімов, Арсен Джеппаров.

Їх інтереси захищають адвокати Олександр Попков, Еміль Курбедінов, Оксана Железняк, Сергій Легостов, Айдер Азаматов і Едем Семедляєв.

Захисники заарештованих і засуджених у справі "Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-