У Росії проходить черговий суд у справі

У Росії проходить черговий суд у справі "Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
У порушення міжнародних норм у Ростові-на-Дону проходить закрите попереднє судове засідання  у справі "Хізб ут-Тахрір", у якій РФ намагається звинуватити кримських татар у терористичній діяльності.

Адвокати клопочуть про перенести слухання суду з Ростова до Криму, повідомив у Facebook адвокат Еміль Курбедінов.

"Вадим Сірук, захист та інші обвинувачені в тероризмі і спробі захоплення влади в Росії кримські татари  заявили низку клопотань, зокрема і про виїзне засідання на території Криму!", - написав Курбедінов

Як повідомлялося, у січні 2015 року у справі про організацію "Хізб ут-Тахрір" у Криму були заарештовані Руслан Зейтуллаєв, Нурі Примов, Рустем Ваїт. Пізніше — Ферат Сайфуллаєв, в лютому 2016 року — правозахисник Емір-Усеїн Куку, Енвер Бекіров, Муслім Алієв і Вадим Сірук.

У січні 2017 року трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір" етапували з СІЗО, Зейтуллаєв чекає перегляду справи.

Після цього МЗС України висловило протест проти незаконного переміщення українців з Криму до Росії.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: Росія незаконно вивезла з Криму шістьох арештованих – МЗС

Сьогодні дипломат і речниця МЗС Мар’яна Беца знову нагадала про позицію нашої держави. "Спочатку РФ викрала українських громадян з окупованого Криму, тепер чергове судилище. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення", - написала вона у Twitter.

Фігуранти "справи Хізб ут-Тахрір" Арсен Джеппаров і Рефат Алімов перебувають під вартою після того, як їх затримали в Краснокам'янці 18 квітня 2016 року.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-