Справа Хізб ут-Тахрір: Росія незаконно вивезла з Криму шістьох арештованих – МЗС

Справа Хізб ут-Тахрір: Росія незаконно вивезла з Криму шістьох арештованих – МЗС

Укрінформ
МЗС висловило протест у зв’язку з незаконним переміщенням до РФ шістьох громадян України, затриманих на території окупованого Криму за сфабрикованими обвинуваченнями.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним переміщенням до Російської Федерації громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усеїна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова, затриманих на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим за сфабрикованими обвинуваченнями у терористичній діяльності", - йдеться к коментарі відомства.

У МЗС нагадують, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права державі-окупанту забороняється здійснювати примусове переміщення громадян окупованої держави на територію держави-окупанта: "Вчинення державою-окупантом таких протиправних дій тягне за собою її міжнародно-правову відповідальність".

Читайте також: МЗС обіцяє посилити міжнародний тиск на Росію через "вирок" Балуху

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити практику незаконних переміщень українських громадян з тимчасово окупованої території АР Крим і м.Севастополь до Російської Федерації та негайно повернути їх на територію України", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, Муслім Алієв, Емір-Усеїн Куку, Вадим Сірук, Енвер Бекіров, Рефат Алімов і Арсен Джеппаров раніше були незаконно звинувачені в терористичній діяльності по так званій "справі Хізб ут-Тахрір".

Фото: krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-