Москва офіційно не зверталася до Києва щодо кримських кораблів – МЗС

Москва офіційно не зверталася до Києва щодо кримських кораблів – МЗС

Укрінформ
Україна не отримувала від Російської Федерації жодних офіційних пропозицій ані дипломатичними, ані військовими каналами з приводу передачі військових кораблів і авіатехніки з окупованого Криму.

Про це заявив на прес-конференції у понеділок, 22 січня, міністр закордонних  справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніякої офіційної пропозиції у вигляді листа або дипломатичної ноти не було", - сказав Клімкін.

Він додав, що вважає озвучену Путіним пропозицію "абсолютно зрозумілою провокацією", оскільки Росія хоче, щоб спробу анексії Криму "хтось визнав", але "це Росії не вдасться", - підкреслив Клімкін

Він зауважив, що у Гаазькій конвенції чітко написано, що зброя передається після досягнення миру,  а якщо зараз почнеться процес передачі з окупованого Криму не в рамках відповідних позовів, це може послабити нашу політичну і юридичну позицію.

Читайте також: Москва "завалить" Київ пропозиціями заради легалізації анексії Криму - експерт

"Тому ми дуже уважно проаналізували цю ситуацію, і, я вже сказав, ми не будемо робити нічого, що послабило б або нашу політичну, або юридичну позицію стосовно окупованого Криму", - резюмував міністр.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив на зустрічі з російськими ЗМІ, що Росія готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-