МЗС вимагає звільнення українського активіста Балуха

МЗС вимагає звільнення українського активіста Балуха

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити активіста Володимира Балуха, засудженого в окупованому Криму на п'ять років за патріотизм.

Про це в Twitter написала речник МЗС України Мар'яна Беца.

"5 років за патріотизм... Окупант намагається знищити всіх патріотів України. Вимагаємо звільнення активіста В.Балуха", - заявила Беца.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок у анексованому Криму підконтрольний Росії прокурор попросив для українця Володимира Балуха покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тисяч рублів.

Читайте також: Останнє слово Балуха у "суді": Ви не змусите мене любити "нову батьківщину"

ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд виніс йому вирок - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців. Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-