Останнє слово Балуха у

Останнє слово Балуха у "суді": Ви не змусите мене любити "нову батьківщину"

Політв’язні
Укрінформ
У понеділок, 15 січня українець Володимир Балух виголосив у підконтрольному Кремлю "Роздольненському районному суді" Криму свою останню промову.

Про це повідомила у Facebook Кримська правозахисна група. 

"Абсолютно всім зрозумілий той факт, що це йде політичне переслідування за мої переконання. Всі рішення, які будуть прийняті у цій справі, судом вже наперед відомі. Доказів про те, як знайдені предмети з'явилися у мене на горищі, ніхто не шукав. Мої свідчення про те, що силовики неодноразово погрожували підкинути мені такі предмети, ніхто не вивчав", - сказав Балух.

Він також заявив, що справа проти нього повністю сфабрикована.

"Найпростішим доказом того, що я не маю до цього жодного відношення, є те, що обшук проводився за двома адресами. Однак у тому будинку, де я проживаю разом з матір'ю, жодне горищне приміщення не було обстежено. Хоча їх там чотири. А в будинку моєї цивільної дружини обшук закінчився відразу, як тільки вони знайшли щось на горищі. Подальшого обстеження інших приміщень не проводилося. Це яскравий приклад того, що прийшли за тим, що раніше підкинули", - сказав Балух.

За його словами, при повторному розгляді справи були розглянуті не всі докази і опитані не всі свідки, навіть у порівнянні з початковим розглядом.

На завершення свого виступу він звернувся до місцевих силовиків, яких і підозрює у фальсифікації справи: "Ви намагаєтеся мене навчити любити так звану "нову батьківщину"? Але це ніколи у вас не вийде, чого б мені це не коштувало. Справедливе рішення буде прийнято тоді, коли будуть покарані люди, які закидали на горище моєї цивільної дружини зброю і боєприпаси... Сльози матерів тих хлопців, які відстоюють законність і право на самовизначення, право на свободу, на почуття гідності ціною власного життя, скільки вже оплачено, це все, хлопці, ваша система влаштовує. Ця система людиноненависницька... Приймайте яке завгодно рішення. Я однозначно заявив уже свою позицію і від неї відмовлятися не маю наміру. Винні все одно всі будуть покарані. Перемога буде за нами. Слава Україні!" - заявив Балух.

Оголошення вироку очікується у вівторок, 16 січня, о 14:00.

Читайте також: Кримський "прокурор" вимагає для Балуха більше 5 років позбавлення волі

Як відомо, ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд виніс йому вирок - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-