Кримський

Кримський "прокурор" вимагає для Балуха більше 5 років позбавлення волі

Укрінформ
У анексованному Криму підконтрольний Росії прокурор попросив для українця Володимира Балуха покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тисяч рублів.

Про це повідомила у Facebook Кримська правозахисна група.

«Сьогодні в «Роздольненському районному суді» в ході дебатів у справі, в якій Володимира Балуха обвинувачують у зберіганні боєприпасів, прокурор Дмитро Корольов запросив для нього покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тисяч рублів. Крім того, прокурор просить змінити для українського активіста запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що «прокурор» проігнорував всі докази захисту і вважає, що вина Балуха доведена, незважаючи на те, що не було розглянуто жодного доказу, які вказують на факт придбання патронів.

Як відомо, ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд виніс йому вирок – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Читайте також: Свідки захисту спростували обвинувачення кримської "влади" проти Балуха

1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-