Свідки захисту спростували обвинувачення кримської

Свідки захисту спростували обвинувачення кримської "влади" проти Балуха

Укрінформ
У четвер на засіданні так званого суду в окупованому Криму четверо свідків захисту Володимира Балуха, що є його односельцями, спростували звинувачення проти українського активіста.

А також і видану йому "адміністрацією" села Серебрянка негативну характеристику. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Четверо свідків спростували відомості з характеристик дільничного й адміністрації села Серебрянка про те, що Балух зловживав спиртним, застосовував насильство до членів сім'ї і не брав участі в громадському житті села. Також свідки зазначили, що вхід на територію домоволодіння Балуха, де нібито було знайдено боєприпаси, не був захищений огорожею і не охоронявся собаками, тобто туди міг вільно зайти хто завгодно", - говориться в повідомленні.

За даними видання, суддя відмовила в клопотанні про перенесення допиту ще одного свідка на другу половину дня у зв'язку з тим, що він зайнятий на роботі в школі.

В ході "суду" захист заявив клопотання про проведення почеркознавчої експертизи двох документів, підписаних начальником кримського управління ФСБ Віктором Палагіним. 

На думку адвокатів, у представлених суду документах у справі Балуха стоять підписи різних людей, проте клопотання суддею було відхилене без пояснення причин.

Крім того, адвокати Балуха повідомили "уряду" Криму про "численні порушення законодавства", допущені прокурором Дмитром Корольовим, який "представлений на звання мирового судді в Роздольненському районі".

"Крим.Реалії" також повідомили, що так званий Роздольненський районний суд відхилив клопотання захисту Балуха про дослідження факту "кому й куди направлялися боєприпаси Барнаульського патронного заводу, нібито знайдені на горищі його будинку".

Читайте також: Шість свідків захисту можуть спростувати факти у справі проти Балуха

Раніше Укрінформ повідомляв, що на засіданні "суду" у справі проти Балуха "суддя" задовольнив клопотання захисту про допит шести свідків, які можуть спростувати низку фактів у справі українського активіста. При цьому термін на сповіщення шести свідків "суд" обмежив до двох днів. 

ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і декілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд ухвалив йому вирок - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

1 грудня змінили запобіжний захід українському активістові на домашній арешт впродовж двох місяців.

Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-