Шість свідків захисту можуть спростувати факти у справі проти Балуха

Шість свідків захисту можуть спростувати факти у справі проти Балуха

Укрінформ
У середу в Криму під час засідання «суду» над Володимиром Балухом так званий суддя задовольнив клопотання захисту про допит шести свідків, які можуть спростувати ряд фактів у справі проти українського активіста. 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«У «Роздольненському районному суді» під час чергового засідання 10 січня 2018 року «суддя» Олена Тедеєва задовольнила клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про допит шести свідків захисту, свідчення яких мають спростувати ряд документів і свідчень у рамках кримінальної справи», - повідомляє правозахисний сайт.

За його даними, «суддя» дала лише два дні на те, щоб захист зміг забезпечити явку усіх шести свідків.

Крім того, під час засідання з'ясувалося, що «суддя» підготувала якусь процесуальну скаргу на адвоката за те, що він не був присутнім на одному із засідань, хоча адвокат попереджав «суд» заздалегідь про це і просив призначити засідання на іншу дату, однак «суддя» проігнорувала його прохання.

Читайте також: "Суд" проігнорував прохання адвокатів Балуха

Як уточнили в Кримській правозахисній групі, наступне засідання призначено на 12 січня.

ФСБ РФ затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що знайшли на горищі будинку, де мешкає активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-