"Суд" проігнорував прохання адвокатів Балуха

Укрінформ
Сторона захисту українського активіста Володимира Балуха звернулася в канцелярію підконтрольного Кремлю Роздольненського суду в анексованому Криму з клопотанням відкласти судове засідання, заплановане на 10 січня.

Однак через майже чотири тижні суддя так і не розглянула це прохання, розповіла Крим.Реалії адвокат Ольга Диндзе.

"Так накопичуються процесуальні порушення... Нас у цьому процесі не буде, інший адвокат також просив відкласти засідання у зв'язку із зайнятістю. Але якщо засідання завтра (10 січня) все ж відбудеться, то всі докази були досліджені, залишилися тільки свідки захисту за характеристикою особи - і судове слідство буде закінчено", – сказала адвокат.

Під час останнього засідання, 27 грудня, Балух ліг на підлогу через біль у спині. Раніше під час засідання суду йому двічі викликали "швидку".

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Читайте також: Судилище над Балухом: активісту третій раз за день викликали швидку

У серпні 2017 року суд виніс вирок українській активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-