Судилище над Балухом: активісту третій раз за день викликали швидку

Судилище над Балухом: активісту третій раз за день викликали швидку

Укрінформ
В окупованому Криму на засідання Раздольненського "суду" у справі проукраїнського активіста Володимира Балуха втретє за день викликали "швидку": у нього загострилося хронічне захворювання, підвищений тиск.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Володимиру Балуху втретє сьогодні за час проведення судового засідання... викликали швидку допомогу. Медики вже прибули до суду", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що українському активісту сьогодні двічі викликали швидку допомогу внаслідок болю у спині і запаморочення. "Суддя" Олена Тедеєва кілька разів відмовляла у виклику швидкої допомоги, але активіст і його захисник домоглися виклику медиків. Тільки після того, як швидка допомога приїхала вдруге, Володимира завезли в районну лікарню. Там ему поміряли тиск, він виявився підвищеним. Проте завідувач відділенням швидкої допомоги Роздільненського району Надія Дроздова вирішила його подальшу участь у судовому засіданні.

Переслідування Балуха в Криму ведеться вже не перший рік. Адміністративні та кримінальні справи проти нього були заведені після того, як Балух відмовився знімати з даху свого будинку прапор України. Силовики затримали його 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Читайте також: Балуху в "суд" двічі викликали швидку

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

1 грудня Роздільненський районний "суд" змінив запобіжний захід Балуху на домашній арешт. 6 грудня українському активісту висунули нове звинувачення - "Дезорганізацію роботи виправних установ" за те, що Балух нібито вдарив співробітника СІЗО під час ранішнього огляду у камері.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-