Балуху в

Балуху в "суд" двічі викликали швидку

Укрінформ
В окупованому Криму підконтрольний Кремлю Роздольненський "суд" продовжив засідання у справі проукраїнського активіста Володимира Балуха, попри те, що через підвищений тиск підсудному двічі викликали "швидку" і возили в лікарню.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Попри підвищений тиск, Володимир Балух продовжить участь у судовому засіданні. Після повторного виклику "швидкої допомоги" в будівлю суду Володимира Балуха відвезли до Роздольненської районної лікарні. Там йому виміряли тиск, він виявився підвищеним. Проте зав. відділення швидкої допомоги Роздольненського району Надія Дроздова дозволила йому подальшу участь в судовому засіданні", - йдеться у повідомленні.

Як наголосили правозахисники, "суддя" Олена Тедеєва сьогодні кілька разів відмовляла у виклику "швидкої" допомоги, але активіст і його захисник добилися виклику медиків. Спочатку медичні співробітники відмовилися везти його до районної лікарні у зв'язку з відсутністю підстав і провели медичний огляд прямо в будівлі суду.

Після огляду вони повідомили "суду" про загострення хронічного захворювання і поїхали. Тільки після того, як швидка допомога приїхала вдруге, Володимира відвезли до районної лікарні.

Раніше Балух неодноразово заявляв про свої проблеми зі здоров'ям. Зокрема, після року, проведеного в СІЗО, у нього загострилися хвороби спини і нирок. Проте оскільки він перебуває під домашнім арештом, то не може пройти нормальне обстеження і виїжджати в поліклініку. У клопотаннях про медичне обстеження Тедеєва кілька разів відмовляла, мотивуючи тим, що Балух не позбавлений можливості викликати швидку. Аргументи захисту про те, що "швидка" допомога не проводить обстеження стану і не може давати направлення на обстеження, були проігноровані.

Переслідування Балуха в окупованому Криму триває вже не перший рік. Адміністративні і кримінальні справи проти нього були заведені після того, як Балух відмовився знімати з даху свого дому прапор України.

Читайте також: Кримський "суд" знову відмовив Балуху в медобстеженні

Силовики затримали його 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд ухвалив вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

1 грудня Роздольненський районний "суд" змінив запобіжний захід Балуху  на домашній арешт. 6 грудня українському активісту висунули нове обвинувачення - "дезорганізацію роботи виправних установ" за те, що Балух нібито вдарив співробітника СІЗО під час ранкового огляду в камері.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-