Справа Хізб ут-Тахрір:

Справа Хізб ут-Тахрір: "суд" залишив Абдуллаєва під арештом

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не задовольнив апеляційну скаргу на продовження арешту фігуранту сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Узаїру Абдуллаєву.

Про це 11 січня у коментарі Крим.Реалії розповів активіст "Кримської солідарності" Сервер Мустафаєв.

"Сьогодні було оскарження продовження запобіжного заходу. Результати все ті ж самі: залишається без змін, задовольняється рішення попередньої інстанції. Все це спирається на заяву слідчого про нібито неможливість утримання поза межами СІЗО, ймовірність тиску на свідків і втечі. Тобто всі ті ж надумані мотиви", – сказав Мустафаєв.

За його даними, на сьогоднішньому засіданні інтереси обвинуваченого захищав російський державний адвокат.

"Наші адвокати виїжджали до суду в Ростов-на-Дону. Сьогодні вони фізично не встигли дістатися в Крим. Суд має такі речі розуміти і переносити засідання, але вони такі речі тепер не приймають і відразу призначають державного адвоката", – додав активіст.

Читайте також: "Верховний суд" Криму залишив у силі арешт фігурантів справи Хізб ут-Тахрір

Нагадаємо, 8 грудня підконтрольний Росії Верховний суд Криму продовжив термін арешту фігурантам сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір". Еміль Джемаденов, Рустем Ісмаїлов, Айдер Саледінов, Теймур і Узаїр Абдуллаєви залишаться під арештом до 11 лютого.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-