"Верховний суд" Криму залишив у силі арешт фігурантів справи Хізб ут-Тахрір

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив у силі рішення про продовження арешту чотирьох фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" до 11 лютого 2018 року. 

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов, Рустем Ісмаїлов і Теймур Абдуллаєв залишаться в СІЗО до 11 лютого 2018 року". - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, судові засідання проходили в закритому режимі, хоча захист і обвинувачені клопотали про проведення відкритих засідань.

Читайте також: В окупованому Криму незаконно позбавлені волі більше 70 осіб - правозахисники

"Скарги залишили без задоволення, засідання проходило в закритому режимі, хоча ми з Теймуром Абдуллаєвим клопотали про проведення відкритого засідання, оскільки немає жодної підстави його закривати. Мій підзахисний укотре заявив про свою невинуватість, а також додав, що не бачив жодного доказу своєї провини, на які нібито посилається слідство. Йому також незрозуміла позиція судів, які за шаблоном більше року ухвалюють рішення тримати його в СІЗО", – розповів адвокат Еміль Курбедінов.

Активісти і родичі обвинувачених вкотре подали скарги (близько 30) на проведення закритих судових засідань. 

Підтримати обвинувачених сьогодні прийшли близько 50 активістів і родичів.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-