В окупованому Криму незаконно позбавлені волі більше 70 осіб - правозахисники

В окупованому Криму незаконно позбавлені волі більше 70 осіб - правозахисники

Укрінформ
З 2014 року, після окупації Криму Росією, не менше 70 осіб були незаконно позбавлені волі в рамках політично мотивованих кримінальних справ.

Про це йдеться в дослідженні експертів Кримської правозахисної групи, повідомляє "Крим.Реалії".

"На сьогоднішній день 52 людини продовжують утримувати в тюрмах і СІЗО Криму або Росії, троє під домашнім арештом, і ця цифра неостаточна, бо є інші кримінальні справи в Криму, в яких можуть підтвердитися політичні мотиви переслідування", - підкреслюють правозахисники.

"Уряд і парламент України повинні докласти максимум зусиль для якнайшвидшого ухвалення закону про допомогу жертвам політичних переслідувань та їхнім родинам. Законопроект, що зможе вирішити частину проблем цих людей, вже розроблений і зареєстрований. На даному етапі він вимагає доопрацювання в Комітеті ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин", - заявила експерт КПГ Ольга Скрипник.

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрір": 5 кримським татарам продовжили арешт на два місяці

Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши там так званий "референдум щодо його самовизначення".

 Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії.  Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-