Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": 5 кримським татарам продовжили арешт на два місяці

Відео
Укрінформ
У п'ятницю в окупованому Криму продовжили термін арешту ще п'яти фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Підконтрольний Росії Верховний суд Криму продовжив термін арешту фігурантам сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір". Еміль Джемаденов, Рустем Ісмаїлов, Айдер Салединов, Теймур і Узаїр Абдулаєви залишаться під арештом до 11 лютого", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення "суду", яке приймалося у закритому режимі, буде оскаржено захистом.

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрір": ще трьом кримським татарам продовжили арешт

На слухання справи не пустили родичів і знайомих заарештованих, судові пристави звинуватили дружину Узаїра Абдуллаєва в непокорі судовому приставу лише за те, що вона зайшла в будівлю суду. За словами адвоката Еміля Курбедінова, це є кричущою несправедливістю.

"Крім того, що ці засідання незаконно проводять у закритому режимі, людей не те, що не пускають в зал, їх не пускають в будівлю Верховного суду Криму. Я думаю, що це незаконно, це дискримінація. Я це відчув, коли зайшов в будівлю Верховного суду, я побачив величезну кількість людей, які там вільно пересуваються, приходять, щось вивчають, заходять в канцелярію. Тих, хто прийшов у цій справі, не пропускають... Це кричущий факт", - розповів Курбедінов.

Нагадаємо, 12 жовтня 2016 року в Криму були проведені обшуки в п'яти мусульманських сім'ях, в результаті яких затримали п'ятьох кримських татар. Їх звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Захисники заарештованих вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-