Світ має відреагувати на плани РФ розгорнути в Криму С-400 - Гопко

Світ має відреагувати на плани РФ розгорнути в Криму С-400 - Гопко

Укрінформ
Намір Росії розгорнути в окупованому Криму системи С-400 становить небезпеку для всього Європейського континенту, тому США і країни Євросоюзу мають відреагувати на цю російську загрозу.             

Про це заявила в ефірі  телеканалу "112 Україна" у середу, 10 січня, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді це глобальна проблема - те, що Росія з моменту вторгнення в Крим і його окупації намагається мілітаризувати Крим, розмістити там ядерну зброю і фактично створює небезпеку не лише для всього Чорноморського регіону і країн-сусідів. Тож щодо тих заяв, які ми зараз чуємо, я думаю, тут потрібні більше трансатлантичні зусилля, тому що самостійно Україна не зможе протидіяти всім намірам і планам (РФ - ред.)", - сказала Гопко.

Читайте також: РФ розгорне системи С-400 у Криму для "захисту від України"

На її переконання, на "ці чергові страшилки" з боку Росії мають реагувати наші союзники, зокрема США та країни ЄС, тому що це питання безпеки взагалі для Європейського континенту.

Як повідомили російські ЗМІ, РФ розгорне в окупованому Криму системи С-400 для "захисту від повітряних загроз з боку України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-