Росія знищує культурну спадщину Криму – заступник міністра культури

Росія знищує культурну спадщину Криму – заступник міністра культури

Укрінформ
Росія знищує культурну спадщину у Криму. Незаконна реставрація Ханського палацу в Бахчисараї вимагають негайної реакції й заходів до країни-окупанта.

Про це в Києві у середу на міжнародній конференції "Крим 2014-2017: анексована культура" заявила заступник міністра культури України Тамара Мазур, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо планомірне знищення культурної спадщини на території Криму. Там відбувається фактичне знищення історії Кримського півострова, історії народу через знищення пам'ятників. Через кілька років ми бачитимемо у Криму будівлі, зовні схожі на автентичні, але ці будівлі не представлятимуть історичної цінності", - зазначила  Мазур.

За її словами, перелік проблем з пам'ятниками культури на окупованій території у Криму великий, але наймасштабніші  - це так звані реставраційні роботи на території Ханського палацу у Бахчисараї.

Читайте також: Росія хоче легалізувати крадіжку Криму за допомогою ЮНЕСКО - Чубаров

"Ці події вимагають негайної реакції й заходів до країни-окупанта за ті дії, які здійснюються щодо пам'ятника, що заслужив бути включеним у список ЮНЕСКО, але у зв'язку з окупацією Криму ми не можемо продовжити цю роботу", - підкреслила Мазур.

Вона зазначила, що проблеми є щодо всіх пам'ятників, які залишилися в Криму, але акцент, який робиться на Бахчисараї, пов'язаний з тим, що "там відбуваються наймасштабніші роботи на сьогодні і вони найбільшою мірою порушують принципи реставрації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-