Наступним кроком після резолюції ООН має стати деокупація Криму - МЗС

Наступним кроком після резолюції ООН має стати деокупація Криму - МЗС

Укрінформ
Вітчизняне МЗС вітає прийняття Генеральною асамблеєю ООН оновленої резолюції про порушення прав людини в Криму і вважає, що наступним кроком має стати деоккупация півострова.

Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

"Широка підтримка нашої позиції в питанні Криму свідчить, що міжнародне співтовариство направило чіткий сигнал російським окупаційним властям - питання Криму не закрите, світ уважно спостерігає за діями окупанта, а, отже, винних у переслідуваннях і порушення прав кримчан, які обов'язково понесуть відповідальність. Держава-агресор має припинити на тимчасово окупованій нею території свавілля та забезпечити дотримання міжнародного права... Наступним кроком має стати деокупація півострова. Основа сьогодні вже закладена", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Генасамблея ООН затвердила "кримську" резолюцію

Нагадаємо: 19 грудня члени Генеральної асамблея ООН на 73-му пленарному засіданні підтримали резолюцію про ситуацію з правами людини в окупованому Криму. За документ проголосувало 70 країн, проти були представники 26 країн, а ще 76 країн - "утрималися".

Співавторами резолюції разом з Україною виступили 42 держави з різних континентів (серед них - практично всі країни Євросоюзу, США, Канада, Австралія, Ісландія, Норвегія, Чорногорія, Туреччина, Японія, Кірібаті, Маршаллові острови, Мікронезія, Палау та ін).

Читайте також: Клімкін розповів про “силу” резолюції ООН щодо Криму

Як відомо, резолюція про ситуацію з правами людини в окупованому Криму - це вже третій документ Організації Об'єднаних Націй щодо Криму.

Перша резолюція (68/262) була прийнята в березні 2014 року: нею ООН підтвердила територіальну цілісність України, підкресливши, що так званий "референдум" 16 березня, який призвів до окупації Кримського півострова, "не має законної сили".

Читайте також: Стало відомо, хто голосував проти резолюції ООН щодо Криму

Друга (71/205) була прийнята рік тому і стосувалася ситуації з правами людини в АР Крим та місті Севастополь. 19 грудня 2016 року за цей документ проголосували також 70 країн, ще 77 утрималися, а проти виступили 26 делегацій, серед яких – Росія, Вірменія, Білорусь, Китай, Індія, Сербія, Північна Корея та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-