"Суд" у Криму доводить, що 80 одиночних пікетів - це масовий захід

Укрінформ
Кримський адвокат Еміль Курбедінов вважає, що проведення одночасно понад вісімдесят засідань "судів" за фактами одиночних пікетів в Криму - це спроба довести, що пікети проходили організовано і за єдиним задумом і були масовим заходом.

Про це Курбедінов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні по всьому Криму проходять судові засідання щодо одиночних пікетів. Їх понад вісімдесят! Людей судять за те, що вони вийшли висловити свою думку про свавілля силовиків в Криму", - повідомив адвокат.

На його думку, окупаційна влада намагається «натягнути» на це закон, «довівши», що поодинокі пікети в той день проходили з єдиним задумом і єдиною організацією, тобто це був неузгоджений масовий захід.

Як вважає Курбедінов, "понад вісімдесят судів призначили в один день по всьому Криму - ось це дійсно єдиний задум та організатор".

"Це не нормально. Тільки ось що хотіли показати цим «сценаристи»? Щоб не знайшлося стільки юристів, адвокатів і люди залишилися без захисту, або щоб не знайшлося тих, хто прийде підтримати", - написав адвокат.

Читайте також: Кримські татари за одиночні пікети отримують штрафи по 10 тисяч рублів

Він зазначив, що "як і в день пікетів, переслідування знову об'єднали народ і, стільки судів в один день, напевно, буде приводом появи нового правозахисного руху - «група 86».

За словами Курбедінова, "86 осіб судять сьогодні за мирне висловлювання думки, 86 осіб разом подаватимуть апеляцію і, напевно, разом поїдуть до Москви до Верховного суду подавати там скарги в наглядову інстанцію".

Проте, вважає він, у "влади" не вийде "зламати народний рух і загнати всіх по кутках".

"Сьогодні 86 осіб доведуть це, і штрафи ми подужаємо всім народом, як і раніше! "Кримський марафон" триває. Боротьба триває!" - написав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, громадський рух "Кримський марафон" зі збору монет вартістю десять рублів проходить в окупованому Криму з метою виплати штрафів, що призначаються кримськотатарським активістам.

У понеділок з 86 фігурантів справи по одиночним пікетам 10 активістам "суди" вже винесли вироки у вигляді штрафів у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-