Кримські татари за одиночні пікети отримують штрафи по 10 тисяч рублів

Кримські татари за одиночні пікети отримують штрафи по 10 тисяч рублів

Укрінформ
В окупованому Криму тривають "суди" над кримськотатарськими активістами, які виходили на одиночні пікети проти проведених силовиками обшуків і арештів. Кільком вже оголосили штрафи в розмірі 10 тисяч рублів, що дорівнює 4,5 тис. грн.

Про це повідомляє "Кримська солідарність"

"Сьогодні, 18 грудня 2017 року, протягом дня в різних районах Криму проходитимуть адміністративні судові засідання, пов'язані з поодинокими пікетами від 14.10.2017. Ми стежитимемо за ситуацією і інформуватимемо наших читачів про ці події", - повідомляє "Кримська солідарність".

За даними організації, в Білогірському районі четверо людей - Муратов Садрі, Умеров Руслан, Емірусеін Ельдар, Абібулаєв Айдер оштрафовані на 10 тисяч рублів кожен.

Читайте також: Сьогодні в окупованому Криму розглядатимуть 72 справи проти кримських татар

У Судаку двоє з трьох пікетувальників - Зіядінов Джамадін і Ібрагімов Таїр - отримали аналогічне рішення "суду".

Штраф у 10 тис. рублів призначений також в Совєтському районі Алієву Ельдару, Расілову Мустафі, Сейтібрамову Серверу, в Джанкої - Аметову Наріману.

Судові засідання у справах одиночних пікетників, які виступали проти обшуків і арештів серед кримських татар, проходять також в "судах" Сімферополя, Алушти, Сімферопольського, Красногвардійського і Кіровського районів. Там фігуранти справи про поодинокі пікети очікують на рішення "судів".

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня в окупованому Криму пройшла серія одиночних пікетів проти репресій силовиків щодо кримських татар. Акція почалася після арешту в Криму 76-річного Сервера Караметова, заарештованого на 10 днів за одиночний пікет на підтримку одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза.

За інформацією першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко, 18 грудня в окупованому Криму розглядатимуть 72 політичні справи проти кримських татар.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-